chodzi o mieszkanie czynszowe;glownym lokatorem jest babcia mojej dziewczyny i poza nia i babcia nikt nie jest zameldowany.czy w przypadku zejscia babci moga byc jakies problemy,czy automatycznie ona zostanie glownym najemca ?
szukalem troche ale takiego przypadku nie znalazlem.*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
- Wypadek samochodowy a odszkodowanie
- Pare słów na wstępie...
- Ciągnięcie laski w Norwegii
- Dobry prawnik Białystok
- Problem z kredytem we frankach
- Rezygnacja z urlopu wychowawczego bez zgody...
- Proszę o pomoc, zeznania na komendzie
- Stłuczka - likwidacja szkody
- Windykacja długu
- Wypowiedzienie umowy o prace.
MIESZKAM W POKOJU Z PALMĄ
- Prosze Pani, czy Pani by chciala zagrac w filmie?
- Tak, chciala bym...
- A... to swietnie sie sklada, a... co Pani by chciala zagrac?
- Chcialam zagrac... tak jak ta... no w tym filmie... wie Pan w ktorym... Ona grala z takim przystojnym, dobrze zbudowanym, szatynem, o ile sie nie myle, wie Pan z ktorym. Ona grala cos bardzo pieknego, ja bym tez tak chciala zagrac cos pieknego...
- No brawo, brawo, Pani by chciala zagrac cos pieknego. Ludzie pragna piekna. Nasz film powinien byc piekny.
![]()
![]()
sztetke dziwnie pisze
W takim razie... nikt was z tamtad nie wyeksmituje, a zalatwienie tzw: "przydzialu" moze trwac kilka lat, wiec lepiej juz sie postarac /zlozyc wniosek o przydzial/ czasem sa bardzo dziwne wymagania i kryteria przydzialu, metraz na osobe, stale zrodlo utrzymania...
- Tak, chciala bym...
- Chcialam zagrac... tak jak ta... no w tym filmie... wie Pan w ktorym... Ona grala z takim przystojnym, dobrze zbudowanym, szatynem, o ile sie nie myle, wie Pan z ktorym. Ona grala cos bardzo pieknego, ja bym tez tak chciala zagrac cos pieknego...
- No brawo, brawo, Pani by chciala zagrac cos pieknego. Ludzie pragna piekna. Nasz film powinien byc piekny.
![]()
![]()
jezu,a co to ten przydzial,bo mi sie to kojarzy z prl-em
Czynszowe=komunalne?
Mieszkania komunalne przydziela sie jak za prl w gminie... Na wypadek zejscia babci istnieje mozliwosc, prawo najmu nie jest dziedziczne ani zbywalne, ze gmina nie bedzie zainteresowana wynajmem tego mieszkania, np. bedzie chcaiala sprzedac je, bedzie miala do tego prawo, ale bedzie musiala zapewnic "twojej pannie" mieszkanie socjalne"
Wiec lepiej za wczasu zapisac sie na liste oczekujacych na przydzial mieszkania komunalnego, i wtedy raczej nie ma problemu gdy jest sie zameldowanym w danym mieszkaniu, a nie jest to budynek do wyburzenia czy w strategicznym punkcie miasta...
tak jak pisalem nalezy spelnic kilka warunkow zaleznych od "wladz gminy" u mnie jest to: stale miejsce zatrudnienia, zameldowanie na terenie gminy, metraz na jedna osobe...
- Tak, chciala bym...
![]()
![]()
hehe,mieszkanie socjalne,musialbys to zobaczyc,to niedawno nawet kanallizacji nie bylo,sami musielismy to zrobic.
jutro sie udamy do gminy i popytamy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)