PHOTOSHOP GALLERY. Wszystko o Photoshop - Galeria Dark Fantasy - cała galeria - polecam!
Troszkę z inna "para kaloszy"
Cornelis (1898-1972), holenderski drzeworytnik, litograf i rysownik.
Jego styl, kreska doprowadzone są do perfekcji. Escher wykorzystuje niedoskonałości w akomodacji ludzkiego oka, tworzy iluzję, bardzo sprytnie zresztą. Bawi się bryłami, przestrzenią, wymiarami, perspektywą. Miał zamiar studiować archtekturę, ale wybrał grafikę. Łączy ze sobą plany w jedną całość. Jego rysunki są idealne, zsynchronizowane.
"Ręka ze szklaną kulą", w którym studium dłoni wykonany jest genialnie, bardzo autentycznie.
"Aligator" jest również niesamowity. Te przejścia z 2- go w 3- ci wymiar jest innowacją, o której nikt wcześniej nie pomyślał. Pokazuje nam jak duże możliwości rysunkowe miał Escher.
On jest nie tylko dobrym odtwórcą, poruszającym sie z matematyczną dokładnością w wymierzonym świecie, lecz wzbudza wyobraźnię, intryguje niektórymi rozwiązaniami.
Jego dzieła są bardzo popularne, o czym świadczy ich częste powielanie w kulturze masowej. Ma ogromny wpływ na sztukę, zmusza do abstrakcyjnego myślenia, jest pod pewnym względem oszustem. To niesamowite jak łatwo dajemy się nabrać na taką iluzję.
Malunki na ścianie
Dark Art
Grzegorz Kmin
Grzegorz Kmin ur. w 1972 r. w Łodzi. Pseudonim artystyczny i nick internetowy - aspius. Neurofizjolog z wykształcenia, grafik/ilustrator z wyboru.
Ulubione narzędzia kreacji i zniszczenia to Adobe Photoshop
Technika jaką się posługuję to... no właśnie - to "nie takie proste" . W moim przypadku bywa różnie. Kiedyś zaczynałem od fotomontażu, wykorzystywałem fragmenty fotografii na zasadzie: stąd oko, stamtąd drzewko lub jego część itd. Obecnie wszystkie postacie w moich pracach renderuję w Poserze 5.0. Oczywiście są to tylko "golasy", cała postprodukcja odbywa się w Photoshopie. Teksturki robię sam albo korzystam z fotek, często dorysowuję sporo elementów.
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Ostatnio edytowane przez Ambrozja ; 11-05-08 o 02:14
hej chłopaku! http://www.youtube.com/watch?v=32l7EqHGrE4
PHOTOSHOP GALLERY. Wszystko o Photoshop - Galeria Dark Fantasy - cała galeria - polecam!
Ostatnio edytowane przez Ambrozja ; 11-05-08 o 12:19
Ashes and Snow- Feather to Fire
Katedra
link do wersji z możliwością na pelny ekran - znacznie lepiej sie ogląda
YouTube - Katedra (T.BagiĹski)
Ostatnio edytowane przez Ambrozja ; 05-05-08 o 19:50
Luis Royo, Boris Vallejo, Beksiński, Siudmak, Julie Bell - Luis Royo i inni artysci - galerie
..or do I really love your brain?
eee tam ... ja sobie lubię poprzeglądać prace ludzi z max3d.pl
np...
Dobre !
Przeciez to jest super. Jak to przekazać dalej, że grafika może nosić w sobie taką głębie i mieć tak wielki wpływ na kulturę ???
Mnie też bardzo podobają się tego typu grafiki- parę udało mi się zachomikować
to stworzył Boris Vallejo
to dzieło Victorii Frances
a to dzieło Louisa Rojo. Sporo mam grafik tego typu i bardzo lubię je przeglądać - miłośników tego typu sztuki zapraszam (Tylko trzeba mieć profil na chomiku bo większość jest +18 i są niewidoczne dla niezarejestrowanych) Pozdrawiam
Bardzo fajne grafiki. Dają do myślenia i działają na wyobraźnię. Szkoda, że jest stosunkowo małe zainteresowanie takimi pracami, bo im więcej takich grafik, tym szerzej i głębiej ludzie by spoglądali na świat.
Władza czasami korumpuje, władza absolutna korumpuje absolutnie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)