kuchciki powinni powitac chlebem i sola smoke w "kuchni"![]()
sos do pieczystego z grilla, ale nie tylko.
5 srednio duzych cebul, pokroic bardzo drobno, dwa peczki pietruszki i 8–12 zabkow czosnku, sztange selery, 8–10 ostre papryczki - rowniez bardzo drobno (pietruszke posiekac). 2 pomidory bez skorki i pestek jak wyzej. wymieszac z 2–3 stolowymi lyzkami soli, 1 lyzka cukru i 1 pieprzu – wszystko ladnie wymieszac. 12 lyzek stolowych otcu (ja uzywam balsamico) i okolo 20 lyzek wody zagotowac. goracy wywar wlac do tego co juz gotowe (pietruszka, cebula itd) i mieszajac dolac oleju z oliwek albo co ma sie pod reka - okolo 20 lyzek stolowych. po wystygnieciu do sloika z nakretka i czekac 4 – 7 dni. smakuje super, ostry, oleju, ktory osadzi sie na gorze uzywac do pieczenia – to znaczy smarowac nim mieso podczas pieczenia na grillu. tuz przed zdjeciem miesa u rusztu solic i pieprzyc. smacznego!*******************************
Najpopularniejsze wątki w tym dziale:
Ostatnio edytowane przez smoke ; 07-08-07 o 22:39
nobody fuck with the jesus
kuchciki powinni powitac chlebem i sola smoke w "kuchni"![]()
dzieki! bo zapomnialem: sloiki trzymac najlepiej w lodowce przez te siedem dni, podobno przyspiesza fermentacje! ja zrobilem taka porcje dzisiaj (wyszly mi trzy sloiki 0,5 litra) i mam nadzieje, ze juz w sobote bedzie ok. jesli ktos z was tez ma zamiar wyprobowac ten przepis - prosze o podanie wynikow.
w nastepnym odcinku podam przepis na sos bearnaise!
nobody fuck with the jesus
co to sztanga saletry?
nie saletry, tylko zielone od SELERA, a sztanga, bo nie bulwa
mineczka... ty bys naprawde przez jedna literowke wrzucila torbe saletry do sosu?![]()
Nadszedl czas zeby zaczac sie wstydzic
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
ładnie byś rodzinke załatwiła![]()
zabic, to by nie zabila, ale niezla by uboat mial sraczke
A niby w imię czego?Co to za metoda?Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje tego że ktoś jest źle wychowany?
i po co to wszystko komplikowac.
ja np. bym nie dal sztangi saletry wcale
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)